درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

از طریق بهترین درگاه پرداخت می توانید، اقدام به پرداخت  هزینه ی کالاهایی نمایید که خریده اید، بدون اینکه نیاز به حضور واقعی  خودتان باشد. استفاده از این درگاه ها دارای مزیت ها و ویژگی های زیادی می باشد. که در این مقاله با برخی از آن ها آشنا خواهید شد.

از آنجایی که  فروشگاه ها اینترنتی روز به روز در حال زیاد شدن می باشند و دنیا به سمت و  سوی استفاده از تکنولوژی های روز دنیا و اینترنت در جریان است. لازم است که  کار با نحوه ی عملکرد این درگاه های پردخت اینترنتی را فراگرفته و از آن در زمینه ی خرید و  فروش کالاهای خود بهره ببرید.

استفاده از درگاه های پرداخت کاملاً رایگان بوده و جز در مواردی خاص، هیچگونه کارمزدی از مشتریان گرفته نمی شود. در  این مقاله سعی شده تا شما را با واژه ی درگاه پرداخت آشنا کرده و سپس به  معرفی انواع آن بپردازیم. امیدواریم که با مطالعه ی این مقاله به جواب بسیاری از پرسش هایتان برسید.

درگاه پرداخت اینترنتی یا Payment Gateway چیست؟

برای اینکه با واژه ی درگاه پرداخت آشنا شوید و بدانید که چیست و چه کاربردهایی  دارد، در ابتدای امر بایستی اقدام به معرفی پرداخت اینترنتی نماییم.  پرداخت اینترنتی به نوعی پرداخت گفته می شود که بدون مراجعه ی حضوری و با  شماره کارت بانکی صورت می پذیرد.

برای انجام پرداخت اینترنتی لازم است در  وهله ی اول شماره ی کارت و  رمز دومی از کارت خود را در اختیار داشته باشید.  و بعد اقدام به خرید خدمات مورد نیاز خود نمایید. حال بعد از آشنایی با  پرداخت اینترنتی به معرفی درگاه پرداخت می پردازیم.

درگاه پرداخت در واقع امر،  یک بستری مطمئن را برای جا به جایی فرایند مالی بین صاحبان کسب و کار  اینترنتی و خریداران آنلاین، فراهم می سازد. اگر دارای کسب و کار اینترنتی  می باشید، حتما با درگاه پرداخت آشنا هستید. و می دانید که از این طریق می  توانید، مبلغ فروش خدماتتان به کاربران اینترنتی را دریافت نمایید.

لازم به ذکر است که Payment Gateway یا همان درگاه پرداخت، از طرفی منجر به تسهیل در روند اطلاعات بین فروشنده و  پردازنده می شود. به این صورت که اطلاعات اصلی و مهمی که مربوط به پورتال  پرداخت سایت فروشنده می باشد را به راحتی در اختیار بانک می گذارد. به عبارتی دیگر از این طریق، اجازه انجام خرید و فروش را صادر می نماید.

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

درگاه پرداخت اینترنتی چه مزایایی دارد؟

عصر حاضر، عصر ارتباطات و دنیای اینترنت می باشد. و شاهد پیشرفت روز افزون  تکنولوژی ها می باشیم. در همین راستا تمامی کارهای روزمره ی ما از جمله  خرید و فروش، به سمت و سوی استفاده از این تکنولوژی ها رفته که در کمترین  زمان و بدون هزینه اضافی ما را به مقصود خود خواهند رساند. درگاه پرداخت اینترنتی نیز  که نمونه ای از این تکنولوژی می باشد نیز برای ما ویژگی ها و مزایای زیادی  را به همراه آورده است. که مهم ترین آن، خریدی امن و مطمئن می باشد.

می  توان انواع تراکنش های مربوط به خرید، پرداخت قبض به صورت تکی و گروهی،  شارژ نمودن سیم کارت های اعتباری و غیره را به سرعت و در هر زمانی توسط  درگاه پرداخت، انجام داد. این درگاه ها این امکان را برای شما فراهم می  آورد تا با استفاده از شناسه ی شخصی به خرید خود بپردازید.

می  توانید درگاه های پرداخت را به راحتی هرچه تمام در تمامی محیط های مدیریت  محتوای تحت (cms) و همچنین محیط های net و java، نصب و اجرا نمایید. به  علاوه می توانید در وقت و هزینه ی خود نهایت صرفه جویی را به عمل آورده و  به صورتی بسیار راحت و ساده اقدام به پرداخت هزینه های مربوطه نمایید.

درگاه پرداخت چگونه عمل می کند؟

در قسمت قبل به تعریف لغوی و واژه ای درگاه پرداخت آنلاین، پرداختیم. در این بخش شما را با نحوه ی کار و عملکرد این درگاه آشنا می نماییم. فرض کنید که شما در منزل خود هستید.  و بعد از بازدید از یک فروشگاه اینترنتی، اقدام به سفارش خرید وسیله ی  دلخواه خود می نمایید. در این قسمت درگاه پرداخت برای اینکه، عملیات خرید و  فروش به نحو احسن صورت پذیرد و معامله انجام شود کارهایی را انجام می دهد  که شامل موارد زیر می باشد که در ادامه معرفی خواهیم کرد :

۱. رمز گذاری

زمانی  که از طریق مرورگر اینترنتی خود اقدام به خرید می نمایید و به قسمت درگاه  پرداخت آنلاین برای انجام مراحل مربوط به فرایند پرداخت، می روید. مرورگر  شما اقدام به رمزگذاری داده هایی می نماید که بین شما و وب سایت فروشنده،  منتقل می شود. بعد از انجام این مرحله درگاه پرداخت، اقدام به ارسال داده  های رمزگذاری شده به پردازنده های پرداخت یکی از بانک هایی می کند که  فروشنده از آن استفاده می نماید.

۲. درخواست مجوز

بعد  از انجام مراحل رمزگذاری داده ها و ارسال آن به پردازشگر بانک مورد  استفاده ی فروشنده، تمامی داده های رمزگذاری شده به بانکی ارسال می شود. که  صادر کننده ی کارت بانکی خریدار می باشد. در این مرحله بانک ارائه دهنده ی  کارت بانکی اقدام به بررسی و تحلیل داده های رمزگذاری شده کرده و آن را طبق  اطلاعات به دست آمده، رد یا قبول می کند.

۳. ثبت سفارش

بعد  از قبول شدن مجوز و اخذ و دریافت آن، پردازشگر بانک مورد استفاده ی  فروشنده، اقدام به ارسال مجوز به درگاه پرداخت می نماید. در این مرحله  درگاه پرداخت مجوز را دریافت و بلافاصله آن را به پردازشگر پرداخت بانک  مربوط، منتقل می نماید. و در نهایت امر، سفارش ثبت و فروشنده اقدام به تایید آن می نماید. تمامی این سه مرحله که شامل رمزگذاری، درخواست مجوز و ثبت سفارش می باشد در کسری از ثانیه انجام می پذیرد و معامله بین طرفین صورت می  گیرد.

شاید در ابتدای امر این مراحل بسیار پیچیده و طولانی تلقی شود، اما  باید دانست که این مراحل برای صورت گرفتن تراکنشی شفاف و واضح انجام می  شود. لازم به ذکر است که خرید و فروش اینترنتی زمانی به درستی انجام می  پذیرد، که فروشندۀ فروشگاه اینترنتی، اقدام به ارسال کالای سفارش داده شده  توسط خریدار، به صورت کامل و دقیقا مطابق و با سفارش انجام شده، نماید.

 

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

چگونه درگاه پرداخت اینترنتی بگیریم؟

مدیران کسب و کار اینترنتی برای فروشگاه های خود می توانند از دو طریق از درگاه های پرداخت، استفاده نمایند. که شامل گزینه های زیر است.

۱. استفاده از درگاه پرداخت مستقیم بانکی

در  این روش، افرادی که در زمینه ی کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین فعالیت  دارند به طور کاملاً مستقیم در ازای دریافت سیستم پرداخت الکترونی با بانک  ها قرارداد خواهند بست. عملکرد این روش به این صورت است، هنگامی که مشتریان  و کاربران اقدام به خرید از فروشگاه های اینترنتی صاحبان کسب و کار می  نمایند. مبلغ این خرید را از طریق شماره کارت بانکی و رمز دوم خود به حساب  صاحب فروشگاه اینترنتی واریز می نمایند. سپس بانک نیز عین همان مبلغ را بعد  از تایید اعتبار به مستقیم به حساب فروشنده وارد می کند.

لازم به ذکر است  که بانک ها بسته به نوع قراردادی که با صاحبان فروشگاه های اینترنتی می  بندند، ممکن است که در قبال آن هزینه و یا کارمزد دریافت نمایند یا خیر.  این قرارداد مناسب کسب و کارهایی می باشد که در طول روز تراکنش مالی زیادی دارند. و همچنین مناسب برای فروشگاه های بزرگ و دارای ثبات مالی بالا را می باشد. در این نوع قرارداد، انتقال و دریافت وجه فقط در همان بانکی صورت می  پذیرد که قرارداد بسته شده است.

انواع شرکت های مجاز به ارائه درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم

شرکت  هایی که از سوی بانک مرکزی توانسته اند اقدام به اخذ و ارائه درگاه های پرداخت نمایند، به تعداد ۱۲ عدد می رسند که شامل شرکت های زیر است:

  1. مبنا کارت آریا
  2. فن آوا کارت
  3. ایران کیش
  4. شرکت پرداخت نوین آرین
  5. الکترونیک سامان
  6. الکترونیک کارت دماوند
  7. آسان پرداخت پرشین
  8. به پرداخت ملت
  9. الکترونیک پاسارگاد
  10. تجارت الکترونیک پارسیان
  11. سایان کارت
  12. نوین داده ورزی سداد

راه های دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم

چنانچه  قصد دارید اقدام به دریافت درگاه های پرداخت اینترنتی مستقیم نمایید  لازم  است در درجه ی اول هیچگونه ممنوعیتی از طرف نظام بانکداری، نداشته باشید.  دارا بودن نماد اعتماد الکترونیکی، یکی دیگر از ملزوماتی است که  باید  داشته باشید. علاوه بر آن مستلزم به رعایت قوانین مربوط به تجارت   الکترونیکی جمهوری اسلامی ایران، می باشید که بسیار لازم و ضروری است.

علاوه  بر تمامی این ها، شما می بایستی مجوزهای معتبر شغلی حقوقی و یا حقیقی  که  مرتبط با فعالیت شما می باشد را داشته باشید. ذکر  این نکته حائز اهمیت است  که حتماً قبل از اقدام به اخذ درگاه پرداخت، از  طریق سایت مربوط به این  امر، نماد الکترونیکی را دریافت کنید تا درگاه شما  به وسیله ی بانک ها  غیرفعال نشود.

۲. استفاده از درگاه پرداخت واسط

در  این روش از قرارداد، بانک به طور مستقیم درگیر نمی شود. بلکه فروشگاه های اینترنتی با شرکت هایی که به صورت واسط بین بانک ها می باشند و معتبر  هستند، قرارداد می بندند. فروشگاه ها با انعقاد قرارداد بین خود و این شرکت های واسط، از یک درگاه پرداخت غیر مستقیم برای خود بهره می گیرند.

هنگامی  که مشتری اقدام به خرید از این شرکت می نماید، در ابتدا هزینه ی پرداخت به  حساب شرکت واسط منتقل شده و بعد از طریق این شرکت به حساب اصلی فروشنده  منتقل می شود و کار به این صورت پیش می رود. ذکر این نکته حائز اهمیت است  که تمامی این شرکت ها در ازای کاری که انجام می دهند. اقدام به دریافت  کارمزد از صاحبان کسب و کار می نمایند. اما کارمزدی که دریافت می کنند  بسیار کم و اندک می باشد.

لازم به ذکر است که صاحبان فروشگاه های اینترنتی  برای اینکه از هرگونه و خطا و یا عدم سرویس دهی دور باشند، بایستی با چند بانک معتبر به طور همزمان قرارداد ببندند. برای فروشگاه های اینترنتی کوچک  قرارداد مستقیم با بانک ها به صرفه نیست و بهترین راه استفاده از شرکت های  واسط برای پرداخت های اینترنتی آن ها می باشد.

معرفی بهترین درگاه های پرداخت واسط اینترنتی

<p>همانگونه که ذکر شد درگاه های پرداخت دارای دو نوع مستقیم و غیر مستقیم می باشند. در نوع مستقیم شما فقط  می توانید از امکانات مربوط به پرداخت آنلاین بهره ببرید که تنها ویژگی این  درگاه می باشد. اما در مورد درگاه پرداخت غیر مستقیم وضع فرق می کند و شما می توانید از ویژگی ها و مزایای زیادی برای خود بهره ببرید.در ادامه ی  این مقاله شما را با انواعی از مهم ترین درگاه های پرداخت واسط و یا غیر  مستقیم آشنا می کنیم که نه تنها نیاز به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی  ندارند. بلکه لازم نیست که برای دریافت آن ها با شرکت PSP نیز قرارداد ببندد. درگاه های پرداخت واسط با ایجاد فروشگاه هایی که اقدام به فروش محصولات و خدمات می نمایند، نیاز به ساخت سایت را برطرف کرده و احتیاجی به آن نخواهید داشت.

آنچه در مورد این مسأله مهم است، افزایش روز افزون سایت های واسط برای این امر  می باشد. با این حال سایت هایی وجود دارند که نسبت به بقیه عالی تر و با سابقه ای بیشتر می باشند. که شامل؛ زرین پال و آرین پال و غیره هستند. چنانچه مایل به اخذ درگاه پرداخت غیرمستقیم می باشید.

بایستی در وهله ی اول در یکی از سایت های واسط، به دلخواه خود هر سایتی را که مدنظرتان است، عضو  شده و با پر کردن فرم های مربوط اقدام به ثبت نام نمایید. پس از پر کردن  فرم های مربوط و درج اطلاعات خود می توانید درگاه پرداخت را در کمتر از یک روز تحویل بگیرید. در ادامه شما را با سایت های درگاه پرداخت واسطه آشنا می کنیم.

 

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

۱. زرین پال

امروزه با فراگیرشدن اینترنت و خریدهای آنلاین، استفاده از درگاه های پرداخت رواج  پیدا کرده است. یکی از درگاه های پیشگام در پرداخت آنلاین، زرین پال می  باشد که برای کلیه کسب و کارهای آنلاین و آفلاین گزینه بسیار مناسبی می باشد و تمامی استانداردهای لازم برای پرداخت آنلاین را دارا می باشد. از  جمله ویژگی ها و امکانات درگاه پرداخت زرین پال، می توان به موارد زیر  اشاره کرد:

  • پشتیبانی ۲۴ ساعته
  • تضمین بازگشت وجه به خریدار
  • امنیت بسیار بالا
  • بالاترین میزان تراکنش موفق

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

۲. پی دات آی آر

این  درگاه پرداخت یکی از درگاه های پرداخت مستقیم می باشد که به مجموعه ی  سامان کیش تعلق دارد. در واقع  پی دات آی آر همان درگاه پی لاین می باشد که خیلی وقت پیش فیلتر شد و پی دات آی آر جایگزین آن شد. ای درگاه دارای  پشتیبانی عالی می باشد و دارای قابلیتی همچون ساخت کیف پول می باشد. درگاه  پرداخت پی دات آی آر، کارمزدی ۱ درصد را برای تمامی دارندگان درگاه های  واسطه و مستقیم، ارائه می دهد.

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

۳. نکست پی

با اینکه نکست پی نسبت به سایر درگاه ها دیرتر شروع  به کار کرد، اما توانست ظرف مدت اندکی پیشرفت کرده و به رشد قابل قبولی  دست یابد. این درگاه تا ۴۵ روز به صورت رایگان کارمزد ارائه می دهد و به  صورت سریع تسویه می کند. این درگاه دارای این توانایی می باشد که در صورت  بروز اختلال، پرداخت کننده را اتوماتیک وار به درگاه های دیگر هدایت می  کند.

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

۴. آی دی پی

از سایت آی دی پی، نمی توان این انتظار را داشت که به عنوان ابزاری برای پرداخت عمل نماید بلکه می توان از آن برای ایجاد  فروشگاه و پرداخت پول بین دو کاربر اینترنتی بهره برد. با استفاده از این  سایت می توانید یک عنوان دلخواه و مناسب برای صفحه پرداخت خود استفاده  نمایید. علاوه بر این می توانید از امکانات دیگر همچون ایجاد یک تصویر  پروفایل و یا آدرس اختصاصی برای صفحه ی خود استفاده کنید.

آی دی پی، دارای  قابلیت نمایش آیکن های شبکه های اجتماعی همچون؛ اینستاگرام و تلگرام می  باشد و دارای این توانایی می باشد که فیلدها را به صورت اجباری و یا  اختیاری، فعال یا غیر فعال می نماید. آی دی پی دارای قابلیت تبدیل شماره کارت و یا شبا به ID می باشد.

همچنین می توانید در این درگاه با استفاده از  لینک سفارشی اقدام به ساخت فرم پرداخت نمایید. لازم به ذکر است که این  درگاه امکانات خود را توسعه داده و قابلیت این امر را دارد که از آن برای  سایت ها نیز استفاده شود. کارمزدی که این درگاه از مشتریان دریافت می  نماید، برابر با ۵۰۰ تومان است. شما می توانید با استفاده از درگاه پرداخت  idpay، حساب خود را به آیدی پی تبدیل کنید و در هر زمان و مکانی تا سقف ۵۰ میلیون تومان پرداخت را انجام دهید.

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

۵. پردانو

یکی از بهترین درگاه های اینترنتی موجود، پردانو می  باشد که می تواند به طور همزمان به بیش از ۲۰ نوع درگاه اینترنتی دیگر  متصل شود. با استفاده از اپلیکیشن های تلفن همراه قادر خواهید بود اقدام به  پرداخت درون برنامه ای از  این درگاه نمایید. از پرادنو می توان در هر دو نوع درگاه مستقیم و غیر  مستقیم بهره برد.

علاوه بر این پرادنو می تواند به وسیله ی تماس تلفنی و یا  تیکت پشتیبانی شود. یکی از ایرادهایی که متوجه پرادنو می باشد، تأخیر در  تسویه حساب هایی با مبلغی بیش از ۲۰۰ هزار تومان می باشد. در صورتی که  اکانت خود را به حساب کاربری ویژه تبدیل نمایید، می توانید از کارمزد  رایگان در پردانو بهره ببرید.

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

۶. پی پینگ

با استفاده از پی پینگ می توانید، اقدام به پرداخت و  انتقال وجه توسط موبایل نمایید. علاوه بر این لازم به ذکر است که، با  استفاده از پی پینگ می توانید اقدام به ساخت درگاه اینترنتی شخصی نمایید.  ذکر این نکته حائز اهمیت است که، نمی توانید این درگاه را در سایت نصب کرده و از آن بهره مند شوید.

یکی از خصوصیات مهم این درگاه، استفاده از لینک  های کوتاه پرداخت، برای انواع شبکه های مجازی ،همچون تلگرام، فیس بوک و  غیره می باشد که بسیار کاربردی و قابل استفاده می باشد.

استفاده از درگاه های پرداخت اینترنتی واسط، مناسب چه افرادی می باشد؟

اگر  چنانچه وقت و حوصله ی لازم برای به انجام رسانیدن مراحل اخذ و دریافت  درگاه پرداخت به صورت مستقیم را ندارید، می توانید از امکانات درگاه های  پرداخت واسط، استفاده کرده و خود را از انجام مراحل اداری و گوناگون خسته  کننده، نجات دهید.

چنانچه دارای کسب و کارهایی می باشید که با شبکه های  اجتماعی همچون تلگرام و اینستاگرام مرتبط است، می توانید از درگاه های  پرداخت واسط در صفحه ی مختص به خود استفاده نموده و هزینه های مربوط به کسب  و کار خود را از این طریق دریافت نمایید. علاوه بر تمامی این نکات با  استفاده از این نوع درگاه می توانید به ساخت فرم، ساخت فروشگاه و غیره نیز  بپردازید و در این راستا از آن بهره مند شوید.

درگاه پرداخت الکترونیکی/دهکده الکترونیک

چرا از درگاه پرداخت واسط استفاده کنیم؟

ویژگی  های زیادی از جمله عدم احتیاج به داشتن مجوز برای کسب و کار و یا فعال  سازی درگاه در کسری از ثانیه، وجود دارد که ما را مجاب به استفاده از درگاه  پرداخت واسط اینترنتی می نماید. علاوه بر این ها درگاه واسط این امکان را  برای شما فراهم می آورد که به صورت کارت به کارت و یا پایا، اقدام به تسویه  حساب روزانه نمایید.

همچنین ارائه لینک پرداخت و صفحه ی شخصی پرداخت یکی  دیگر از مواردی است که باعث می شود این درگاه را به درگاه پرداخت مستقیم  ترجیح داده شود. و از آن استفاده نماییم. پشتیبانی راحت و همچنین قابلیت نصب  آسان این درگاه در مقابل درگاه مستقیم، برتری خاصی را به آن بخشیده است.

بالاخره درگاه پرداخت مستقیم یا واسط؟

هر کدام از درگاه های مستقیم و یا واسط دارای معایب و مزایایی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود.

برای استفاده از درگاه مستقیم نیازمند به نماد اعتماد الکترونیک می باشید. نماد اعتماد الکترونیکی نیز به هزینه نیازمند می باشد و هم نیازمند مراحل و پروسه های طولانی می باشد. که بسیار زمان بر است و مورد پسند بسیاری از کاربران نمی باشد. البته لازم به ذکر است که به کار بردن نماد اعتماد الکترونیک کاملا به وب سایت های مختلف و شرایطی که در آن  فعالیت می کنند، بستگی دارد و می توانند تصمیم بگیرند که از آن استفاده نمایند یا خیر.

اما با تمام این تفاسیر درگاه مستقیم، مزایایی نیز دارد که مهم ترین آن می توان به عدم افزودن کارمزد بر روی تراکنش های موجود اشاره کرد. که این امر برای درگاه های واسط نیازمند دریافت کارمزد می باشد که بر روی تمامی تراکنش های مستقیم و غیر مستقیم اعمال می شود.

علاوه بر این درگاه پرداخت مستقیم امکان واریز خودکار به حساب را دارد. که به صورت خودکار پس از ۲۴ ساعت(برای روزهای کاری) هزینه واریزی از طریق درگاه به حساب شما واریز خواهد شد. در صورتی که در درگاه پرداخت واسط اولا باید یک حد نصاب برای درخواست تسویه داشته باشید. و ثانیا درخواست پرداخت را به سایت ارسال کنید.

مزایای درگاه:

یکی از مزایای درگاه واسط قرار گیری انواع امکانات و المان های گوناگون در برابر کاربران می  باشد. که بتوانند برای جستجوی تراکنش های خود از آن ها استفاده نمایند. علاوه بر این در درگاه واسط نیازی به داشتن نماد اعتماد ندارید و هیچ قراردادی هم مورد نیاز نیست. ظرف مدت کمتر از ۱ ساعت می توانید درگاه خود را فعال و از آن استفاده کنید.

با  تمام توضیحاتی که در این ارتباط بیان شد، برتری درگاه های واسط به نسبت مستقیم برای کاربران آشکار گردید. و همانگونه که ذکر شد تنها ایراد درگاه  ای واسط، اخذ کارمزد می باشد. اما باید توجه داشت که امکانات و مزایایی که با استفاده از درگاه واسط در اختیار کاربران قرار می گیرد، آنقدری است که اخذ کارمزد آن به چشم نخواهد آمد.

کلام پایانی

در  این مقاله سعی بر این بود تا شما را با درگاه پرداخت آشنا نماییم.  و چند  نمونه از بهترین درگاه های پرداخت اینترنتی را به شما معرفی کردیم. که امیدواریم مطالب بیان شده مفید واقع شده باشد. و در انتخاب درگاه پرداخت مناسب برای کسب و کارتان به شما کمک نماید.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *